Skikjøring for barnefamilier

Skiglade familier

Alpinbakkene trekker mange skiglade familier til Nesfjellet, med fem heiser, 13 nedfarter, to parker for jibbing og snowboard, og et eget område for barn.

Alpinanlegget byr på variert skikjøring for hele familien. Nesfjellet Alpin kan tilby velpreparerte bakker i alle vanskelighetsgrader! Vi har et eget, trygt område for barn og nybegynnere, samt en av Norges lengste parker.

  • 5 heiser og 13 nedfarter (1 svarte, 4 røde, 4 blå, 3 grønne; 1 upreparert løype)
  • 2 parker for ski og snowboard – Rød og blå hopplinje med ulike rails og bokser + En grønn park for de små.
  • 3 flombelyste nedfarter med kveldskjøring onsdag og fredag fra perioden 6. januar til 26. mars 2021.
  • Sum nedfarter: 14 km.
  • Lengste nedfart er hele 2,3 km!
  • Bunnstasjon 760 m.o.h, toppstasjon 1115 m.o.h.
  • Utgangspunkt for 150 km langrennsløyper!

Barna i fokus på Nesfjellet Alpin

Vi har et eget barneområde med to heiser som ligger skjermet til i forhold til resten av anlegget.

Vi har et eget barneområde med to heiser som ligger skjermet til i forhold til resten av anlegget. Her kan barn og nybegynnere lære seg å stå på ski i en stor og bred nybegynnerløype som er kåret til en av landets beste. Vi har også barnas eget område, «Tusse-Parken», som i dag er blitt en liten triksepark med morsomme og overkommelige park-elementer.

I samme område ligger Årestua. Her kan barna få bli med på pølse- og pinnebrødsteking, og det arrangeres ulike typer underholdning i høytidene.

Barneområdet gjør at de minste og nybegynnere kan lære å stå på ski og snowboard i trygge omgivelser, enten på egenhånd eller med hjelp av skiskolens instruktører. Skiskolen tilbyr privattimer og disse kan bookes i Skibutikken.

Parker for Jibbing!

Årets Park vil dere finne i år, som i fjor, langs Rodegård.
To linjer (rød og blå), med hopp, railer og boks og kicker.
Parken skal designes av parkmester Emil Fossheim når vi har nok snø til å bygge med. 

Langrenn

Nesfjellet Alpin er et flott utgangspunkt for langrenn!

Alpinsenteret er et flott utgangspunkt for langrenn! Tar du skiheisen opp på toppen kommer du rett inn i snaufjellet, 1000 meter over havet. Hallingnatten, 1314 m.o.h., er et turmål for mange. Det blir også kjørt opp flere kilometer med skiløyper på golfbanen som ligger rett rett nedenfor Alpinanlegget. Herfra kjøres det milevis med løyper som tar ivrige turfolk innover i skog og høyfjell.

Skisesongen starter tidlig; det er bare et tynt snølag som skal til på golfbanen før løypene er klare! Alle løypene kjøres med preppemaskiner jevnlig gjennom hele sesongen.

Løypenettet er også tilknyttet Eventyrløypa som går gjennom hele Hallingdalsfjellene, fra Norefjell til Ustaoset.