Skikjøring for alle

For den skiglade familien

Nesfjellet er en destinasjon som tilbyr et allsidig helårstilbud utviklet med respekt for natur og kvalitet.  

Nesfjellet Alpin trekker mange skiglade familier til fjells som ser etter gode skiopplevelser i varierte nedfarter. Her finner du seks heiser, 15 nedfarter, ett parkanlegg og et eget skjermet område for barn og nybegynnere. Vi legger mye innsats i å tilrettelegge for gode skiopplevelser, og nedfartene er ofte svært godt preparerte.

  • Parkanlegg for ski og snowboard, med rød og blå hopplinje, ulike rails, rør og bokser. I tillegg har vi en liten grønn park for de små.
  • 3 flombelyste nedfarter med kveldskjøring hver fredag i perioden 6. januar til 21. april 2023.
  • Sum nedfarter: 17 km. 
  • Lengste nedfart er på 2,5 km.
  • Bunnstasjon 730 m.o.h, toppstasjon 1109 m.o.h.
  • Utgangspunkt for 150 km langrennsløyper!

Skikart Nesfjellet Alpin

Barna i fokus på Nesfjellet

Vi har et eget område med to heiser som ligger gunstig til for nybegynnere.

Dette er et eget område med to heiser og tilhørende grønne nedfarter. Her kan barn og nybegynnere lære seg å stå på ski i en stor og bred nybegynnerløype. Her finnes også «Tusse-Parken», som er en liten triksepark med enkle og morsomme park-elementer.

Barneområdet gjør at de minste og nybegynnere kan lære å stå på ski og snowboard i trygge omgivelser, enten på egenhånd eller med hjelp av skiskolens instruktører. Skiskolen tilbyr privattimer som kan bookes i Skibutikken.

Parken 2022/2023

Parken 2022/2023 er ferdig bygget med røde hopp, bokser, tabellhopp, rails, bokshopp og pvc rør i flere linjer. I tillegg har vi en mindre park for de små – Tusseparken

Kveldskjøring

Nesfjellet Alpin inviterer til kveldskjøring hver onsdag og fredag.

 

Vi tilbyr kveldskjøring hver onsdag  og fredag fra januar og fut sesongen. Dette foregår i løypenettet som er lyssatte, og heisene som er knyttet til disse; tre flombelyste nedfarter + Parken. Heisene som går er  Kveldskjøringen starter kl. 16 og varer til kl. 20, og er inkludert i både dagskortet og weekend-kortet. 

Du kan også kjøpe eget heiskort som kun gjelder for kveldskjøringen.

Nesfjellet Alpin er et flott utgangspunkt for langrennsturen!

 

Alpinsenteret er et flott utgangspunkt for turen. Med appelsin og kvikklunsj i sekken kan du med en enkeltbillett til heisen fraktes opp til snaufjellet. Herifra tas man rett inn i et nettverk med langrennsspor som fører deg innover i fjellet og til et rikt tilbud av løyper. Hallingnatten, 1314 m.o.h., er et populært turmål for mange. 

Vårt tips er å ta heisen opp, for så å gå innover i snaufjellet herifra. Det er fine spor inn til Trommenatten og Hallingnatten, og det er også mulig å gå en runde på 5 kilometer som tar deg ned til bunn av alpinsenteret igjen.

 

Golfbanen er også et flott utgangspunkt for turen. Her starter skisesongen starter tidlig da det kun er et tynt snølag som skal til for å klargjøre et løypetilbud. Alle løypene kjøres med preppemaskiner jevnlig gjennom hele sesongen.