Gjeldende smittevernregler

Med råd fra kommunelegen vil vi sette fokus på noen hovedregler vi forventer blir fulgt.

Vennligst notér følgende før ankomst:

Skiheisen
ALL heiskortsalg skal foregå på nett. Dette for å sikre god smittesporing ute og mindre menneskelig kontakt. Se Heiskort

I vårt online-system kan du kjøpe og registrere dine kort. Vi anbefaler at du bruker en stor skjerm hjemme for førstegangsregistrering. Lag en bruker, og legg inn alle i ditt team som du kjøper heiskort på vegne av. Gjør du dette blir det enklere å handle heiskort i fremtiden, og man slipper å være innom heisbua. 

Om du ikke får registrert heiskort du allerede har må du kjøpe nytt kort. 

Skistua
For fullstendig og god smittesporing må våre gjester registrere seg ved besøk. Dette gjøres på QR-Kode på bordet, fra plakat ved inngangsdøren eller hos vakt. Dette må alle gjøre foran alle besøk, enten det er snakk om matpauser eller toalettbesøk.

Munnbind må brukes ved all ferdsel inne i Skistua og i teltene. Dette gjelder for all bruk av lokalene, enten det er snakk om matpause eller toalettbesøk. 

Munnbind brukes av alle over 12 år, og kan kjøpes hos oss for kr. 10,-

All mat- og drikkebestillinger gjøres på QR-Kode. Unik kode finnes på bordet du får tildelt av vakt. Registrer deg gjerne som bruker før ankomst 

Bord vil bli delegerte til deg av vakt i døren ved ankomst. 

Les mer under.

Dette er et levende dokument som vil oppdateres etter endringer i egne behov og/eller krav fra kommune og myndigheter. Kommunal informasjon vedr viruset finner du her: Nesbyen Kommune

Les også informasjon fra vår bransje på Fnugg.no

Trygg på Ski hos Nesfjellet Alpin

KJÆRE GJEST PÅ NESFJELLET

Vi er i gang med en vintersesong som vil by på litt andre forhold og utfordringer enn vi er kjenner til fra tidligere sesonger. Målet vårt er å gjennomføre en fullverdig alpinsesong slik vi er vant med, i den grad dette blir mulig. Utgangspunktet er enkel: Snøen er her, og vi ønsker å være vert for alle som gleder seg til skidager på Nesfjellet.

SÅ HVA SKJER I KULISSENE?
Vi tar sikkerheten på strengeste alvor. Sikkerhet er nummer 1, både på vegne av våre gjester og oss som jobber her. Etter dialog med vår bransjeforening (Alpinanleggenes Landsforbund) og kommunelegen har vi innført en rekke smitteverntiltak og regler som skal sørge et smittefritt alpinanlegg. Disse tiltakene og reglene er nå i full effekt, både ute og inne, og vi har gode erfaringer fra en travel jul og romjul. Smittevernreglene, og håndteringen av disse, fungerer. 

Velkommen skal dere være. Hva som skjer i tiden fremover vet vi ikke. Det eneste vi vet er at vi sammen skal gjøre sjansene for smittespredning så liten som overhodet mulig! Dette gjør vi ved å følge de smitterådene som er gitt, og vil bli gitt, overfor hverandre her på Nesfjellet.

*Brudd på smittevernsreglene nevnt i denne artiklen kan medføre bortvisning fra området.

Hovedreglene - vi forventer, og vil passe på, at disse følges!

HVA SKAL DU SOM GJEST TENKE PÅ ALLER FØRST?

Vi starter med deg som ønsker å bruke våre fasiliteter. Før du kommer til oss krever vi at du tar stilling til to vesentlige ting:

– Er jeg syk?
– Er jeg i karantene?

Om svaret på en av disse er JA, er du ikke velkommen hos oss. Hold deg hjemme på din bostedsadresse. Vi er fullstendig avhengig av at folk som har symptomer, er syke eller er i karantene holder seg hjemme. Nesbyen kommune ønsker ikke at man blir på hytta i «egenisolasjon» hvis man blir syk. Dette er i tråd med nasjonale kjøreregler.

DERSOM DU ER FRISK:

Om du er frisk, og ikke i karantene, ønsker vi deg velkommen til oss. Dette mot at du forholder deg til FHI sine smittevernsråd som alle nå burde være godt kjent med.

 1. Syke holder seg hjemme
 2. God hånd- og hostehygiene
 3. Minst 1 meter avstand. En stavlengde er flott å tenke på! 

HVA OM DU BLIR SYK I ANLEGGET?

Om du skulle være uheldig, og kjenne symptomer på sykdom under besøk hos oss, har vi følgende råd til deg:

 • Dra hjem så fort som mulig. Dette betyr hjem til din bostedsadresse slik kommunen oppfordrer til.
 • Ved venting på transport, vent utendørs.
 • Ved venting innendørs; dekk til munn og nese, eller hold 2 meter avstand til andre.
 • Får du lette symptomer på luftveisinfeksjon når du er på hytta, ta kontakt med lokal legevakt (i Hallingdal) på tlf. 116 117.

*Alle som kommer til Nesfjellet Alpin skal registrere seg for smittesporing. Se etter synlige QR-kode der du oppholder deg.

Noe du vil varsle om?
Ring oss på +47 414 67 400 eller skriv til alpin@nesfjellet.no

 

HEISKORT

All heiskortkjøp skal gjøres online. For enklere registrering anbefaler vi at du oppretter din bruker og kjøper dine kort på stor skjerm hjemme før ankomst. Her kan du registrere dine keycards, eller bestille nye. Om du bestiller nye henter du kortet ditt i Pick-up Point i heisbua. Om du registrerer et kort du allerede har, kan du gå rett i vendekorset. 

 • Alle heiskort skal nå kjøpes online. Se Heiskort
 • ALLTID – Èn meter avstand til andre, eller én stavlengde!

Har du spørsmål om heiskort, eller trenger veiledning på noen som helst måte, send oss gjerne en epost

HEISKJØRING

På Nesfjellet har vi t-kroker og tallerken-heiser. Vi vil kjøre disse heisene som normalt.

 • Vi ønsker at alle skal ta heisen sammen med sine egne.
 • Dersom noen foran deg faller av kroken, ikke stopp for å hjelpe. La Nesfjellet Alpin ta seg av dette dersom det blir behov for inngripen.
 

 

SKISKOLE

Nesfjellet Alpin tilbyr instruktørtimer gjennom sesongen. Dette er hovedsaklig timer som foregår én til én. Om forholdene legges til rette for det, vil det også bli aktuelt å tilby gruppetimer senere i sesong.

Her er noen hovedregler vi på Skiskolen vil ha i fokus:

 • Syke barn og voksne deltar ikke. Er det tilløp til sykdom skal timen kanselleres. Timen kan også bli avlyst dersom instruktør blir syk.
 • God hånd og hostehygiene.
 • Man skal holde 1 meter avstand der det er mulig. Munnbind blir løpende vurdert.
 • Begrense kontakt.
 • Utstyr som lånes ut sprites ned etter hvert bruk, og får 24 timers karantenetid. Instruktører har eget utstyr som ikke brukes av andre. Vi skal unngå deling av utstyr.
 • Møt opp i god tid foran avtalt time for informasjon om smittevern.

SKIUTLEIE OG BUTIKK

Nesfjellet Alpin har en ski- og snowboardpark som vi leier ut med jevne mellomrom. I butikken har vi alt fra ski og skiutstyr, til klær og preppeservice.

Her er hva Skibutikken vil ha i fokus:

 • I butikken blir det et køsystem som hindrer tett ansamling av folk.
 • Leie av skiutstyr skal foregå på nett.
 • I butikken skal man holde 1 meters avstand, og det blir enveiskjøring. Se infoplakater på vegger og gulv.
 • Vi legger til rette fort kontaktløs betaling.
 • Hjelmer som er til utlån blir desinfisert i innkjøpt maskin.
 • Hjelmer og staver flyttes bak disk.
 • Alle berøringsflater blir jevnlig og hyppig vasket og spritet ned.
 • Du bruker munnbind ved besøk, og det samme gjør vi. 

SKISTUA OG SERVERING

Skistua er en potensiell smittesone, og en åpen Skistue krever en god brukskultur fra både vertskapet og våre gjester. Skistua vil etter planen holde åpent mens heisen går. Samtidig vil Skistua være lokale for ulike arrangementer utover vinteren. Herunder afterski.
I Skistua vil nasjonale smittevernsregler gjelde. Vi vil i år servere ved bordene, slik at våre gjester trenger å bevege seg minst mulig i lokalet. At vi holder behovet for ferdsel rundt om i lokalet til et minimum blir viktig for å unngå trengsel. Vi har i den anledning satt opp oppvarmede telt ute, samt en ny utsalgsbod. 

Det første du må gjøre er å smittespore deg før bruk. Dette gjelder alltid, uansett bruk av lokalet.

All mat- og drikkebestillinger skal gjøres på bordets QR-Kode, og bestillingen din vil bli servert til bordet du sitter på. Skann med mobilkamera, bestill fra meny på nettleser og betal med kort eller vipps.

Vi vil holde Afterski på Skistua ved noen anledninger til vinteren, og denne kommer i ny drakt med blant annet bordbestilling. Det blir ikke mulig å bare dukke opp slik man har gjort før. Vi håper likevel å kunne lage en god og hyggelig stemning. Mer om dette på et senere tidspunkt, sammen med informasjon om andre arrangement.

Vi vil i tillegg tilrettelegge for bredere bruk av utearealet. Dette for å gjøre det enklere for våre gjester å holde avstand. Det er satt opp to telt i uteserveringen med varme. Det er også satt opp nye toalettfasiliteter.

Bruk av munnbind er påbudt i våre serveringslokaler. Om du ikke har et munnbind kan dette kjøpes ved ankomst for kr. 10,-

*Alle våre bruksområder vil jevnlig sprites ned og vaskes.

Dette ønsker vi av deg:

 • Du overholder gjeldende nasjonale smittevernsregler, og viser hensyn til Skistua sine informasjonsplakater og regler.
 • Du registrerer deg for smittesporing ved alle besøk. Dette gjelder for all bruk av Skistua, enten det er matpauser eller toalettbesøk. 
 • Du bruker munnbind under ditt besøk, både i inne- og uteserveringen.
 • Du holder meteren til naboen.
 • Du bestiller dine varer ved å skanne QR-kode på bordet du sitter på. Maten blir så servert til deg.
 • Setter du deg ute – Bli ute! Du bruker også toalettfasilitetene ute.
 • Setter du deg inne – Bli inne! Du bruker toalettfasilitetene inne.
 • I sesongen 20/21 vil vi serverer alt i engangsservise.
 • Når du forlater bordet etter bruk, rydd opp etter deg. 
 • Det er kun lov med 10 personer samtidig i kioskområdet. Vi oppfordrer alle familier til å sende én inn i kioskområdet som handler på vegne av alle.
 • Du beveger deg minst mulig mellom andre bord og i Skistua generelt.
 • På afterski, og andre arrangement, kan du danse ved ditt eget bord. Hold deg til egen kohort.
 • Vi vil stenge tappekranen for drikkevann. Drikkevann selges i kiosken til nedsatt pris.
 • Følg henvisningene på plakater og gulvinfo, og respekter dine medgjester.